Dag van de gastouder 2019

27 augustus 2019 | Auteur: Albert

dag van de gastouder

Een gastouder staat iedere dag klaar om jouw kindje op te vangen. In Nederland zijn er ongeveer 30.000 gastouders die dagelijks de opvang van 150000 kinderen verzorgen. Met veel liefde en zorg nemen zij de opvang uit handen zodat ouders kunnen werken. Daarmee heeft een gastouder een belangrijke taak in de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen.

Een keer per jaar zetten we gastouders extra in het zonnetje tijdens de Dag van de Gastouder. De Dag van de Gastouder valt ieder jaar op de derde donderdag in september. In 2019 is dit op donderdag 19 september

Laat je gastouder weten dat je het zo waardeert dat zij iedere dag voor jullie klaar staat.

Het werk van een gastouder is zo belangrijk en vaak onzichtbaar. Wat doet een gastouder nou op een dag? Uiteraard goed zorgen voor alle opvang kindjes en ze alle aandacht geven. Spelletjes spelen, liedjes zingen, iets leren, buiten spelen, luiers verschonen natuurlijk, voorlezen, enzovoort. Heel divers en elke dag anders.

In het voorleesboek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouders’ kun je zien hoe zo’n dag eruit ziet.  Charlie gaat een dag naar gastouder Anke en beleeft er allerlei peuteravonturen. Leuk om te lezen en te zien wat een gastouder doet. Om voor te lezen als je kindje (binnenkort) naar een gastouder gaat. Of om cadeau te doen aan jouw gastouder!

Wil je meer weten over het boek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’? Klik hier.

Over de auteur: Albert

Dit bericht delen: