fbpx

Dag van de gastouder 2020

Deze dag is bedacht in 2002 tijdens de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten. De derde donderdag in september is sinds die tijd de Dag van de Pedagogisch Medewerker. In 2020 is dit op donderdag 17 september

Bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang zoals pedagogisch medewerkers op een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal, nanny’s en gastouders. Daarom noemen wij het de dag van de gastouder.

Een gastouder staat iedere dag klaar om jouw kindje op te vangen. In Nederland zijn er ongeveer 30.000 gastouders die dagelijks de opvang van 150000 kinderen verzorgen. Met veel liefde en zorg nemen zij de opvang uit handen zodat ouders kunnen werken. Daarmee heeft een gastouder een belangrijke taak in de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen.

Het werk van een gastouder is zo belangrijk en vaak onzichtbaar. Wat doet een gastouder nou op een dag? Uiteraard goed zorgen voor alle opvang kindjes en ze alle aandacht geven. Spelletjes spelen, liedjes zingen, iets leren, buiten spelen, luiers verschonen natuurlijk, voorlezen, enzovoort. Heel divers en elke dag anders.

In het voorleesboek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouders’ kun je zien hoe zo’n dag eruit ziet. Charlie gaat een dag naar gastouder Anke en beleeft er allerlei peuteravonturen. Leuk om te lezen en te zien wat een gastouder doet. Om voor te lezen als je kindje (binnenkort) naar een gastouder gaat. Of om cadeau te doen aan jouw gastouder!

Wil je meer weten over het boek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’? Klik hier.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn