fbpx

De Nationale Voorleesdagen 2021

Dit jaar zijn er alweer voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen. Van 20 t/m 30 januari wordt er extra aandacht gegeven aan het voorlezen. Wel iets anders dan voorheen maar nog steeds even leuk. Juist in deze tijd is voorlezen waardevoller dan ooit.

H.K.H. Prinses Laurentien opent op 20 januari de Nationale voorleesdagen. Dat doet zij met een voorleesontbijt in het programma Zin in Zappelin op NPO 3.

Voorlezen is belangrijk

Juist in deze periode is voorlezen belangrijk voor peuters, kleuters en ook ouders en gastouders. Het is goed voor de taalontwikkeling en het is gewoon en fijn moment om samen door te brengen.

Tijdens verschillende online voorleesontbijten wordt door diverse bekende en onbekende Nederlanders de aandacht gevestigd op het belang van voorlezen. Onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Burgemeester Aboutaleb en Minister Arie Slob zullen (online) gaan voorlezen.

De uitzending van Zin in Zappelin met de opening van de Nationale Voorleesdagen kun je zien op woensdag 20 januari 2021 om 7.05 uur op NPO3. Of kijk de herhaling om 12.00 uur.

Kijk op de website www.nationalevoorleesdagen.nl voor alle informatie.

Voorlezen over je vak als gastouder?

Hoe leuk is het om je opvangkinderen voor te lezen over je vak als gastouder?

Het boek Charlie en een mooie dag bij de gastouder is het eerste kinderboek geheel over gastouderopvang. Charlie gaat naar gastouder Anke en beleeft een mooie dag bij haar samen met de andere kindjes. Meer weten en bestellen?

T/m 30 januari krijg je het e-boek over interactief voorlezen GRATIS (i.p.v. €7,50 euro) bij je bestelling van Charlie en een mooie dag bij de gastouder!

Klik hier in naar de webshop te gaan.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn