fbpx

De pijn die tot plezier leidde – Het begin van Charlie en een mooie dag bij de gastouder

In mei 2018 stootte ik voor de 100e keer mijn hoofd tegen het “huisbed” van mijn zoontje. Dit keer kwam er echter iets fantastisch uit voort!

Terwijl ik over de pijnlijke plek op mijn hoofd wreef, vroeg ik mijn zoontje over welk boek hij voorgelezen wilde worden. Hij zei: ‘over Anke’. Anke is onze gastouder, waar we heel blij mee zijn! Ons zoontje, Charlie, was die dag bij haar geweest en kwam zoals altijd vrolijk en vol verhalen thuis. Een boek over Anke? Ja, zei hij vastbesloten. Want Anke kan goed troosten, dus als je een boek over Anke voorleest, dan heb je geen pijn meer aan je hoofd. Briljante kinderlogica!

Maar even serieus; een boek over gastouderopvang? Ik had het nog nooit gezien in de bieb of in de boekhandel. Ik lees mijn zoontje iedere avond voor over onderwerpen zoals schoolgaan, zwemles, dierentuinen, maar niet over opvang bij de gastouder. Deze avond werd het uiteindelijk Jip en Janneke en viel hij, een soort van, tevreden in slaap. Ik ben meteen achter de laptop gedoken om te onderzoeken of er voorleesboeken zijn over dit onderwerp. Dat kopje koffie op de bank en die afwas kon wachten. Want dit was belangrijker. Dit is belangrijker. Ik kon geen boek vinden. Die avond bedacht ik in grove lijnen het verhaal en de missie; gastouderopvang in het zonnetje zetten.

Even tussendoor: Ik ben vanaf dag 1 heel blij dat wij voor een gastouder zijn gegaan in de opvang van ons zoontje. Destijds bij gastouder Salea. Zo fijn!

Een voorleesboek maken; wat een mooi project om me de komende maanden in vast te bijten en iets terug te doen voor alle gastouders in Nederland die iedere dag weer klaarstaan. En voor alle ouders die, net als wij destijds, geen idee hadden wat opvang bij een gastouder inhoudt. Dat dit project zou leiden tot veel lange avonden met juist heel veel koffie en heel weinig huishouden, kon ik toen nog niet voorzien. Zo leuk, zo spannend! Zo veel onderzoek en nieuwe kanten van jezelf ontdekken! Dit wordt gaaf!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn