fbpx

Charlie en een mooie dag bij de gastouder

Charlie en een mooie dag bij de gastouder is een voorleesboek voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Met mooie illustraties kun je zien hoe Charlie een dag beleeft bij gastouder Anke. Hij speelt graag bij haar, samen met alle opvangkindjes. Ondertussen leert hij veel en beleeft hij allemaal peuteravonturen.

Dit voorleesboek heeft een missie; gastouderopvang in het zonnetje zetten. Met dit boek willen we kinderopvang bij de gastouder verder op de kaart zetten. Leuk voor ouders die hun kindje naar de gastouder brengen of dit overwegen. Het geeft namelijk op een speelse manier inzicht in een opvangdag en de begeleiding die geboden wordt door gastouders hierin.

Voor gastouders

Wat is er nou leuker dan een voorleesboek over jouw vak? Een vak waar je trots op mag zijn!

In dit boek:

  • komen de vier kernwaarden van het pedagogisch beleid naar voren;
  • stimuleren de illustraties je om interactief voor te lezen;
  • zit een herkenbaar dagritme;
  • lees je over hoe talentontwikkeling van kinderen in de kleinste activiteiten kan zitten;
  • staan herkenbare situaties die jouw opvangkindjes meemaken.

En dat alles gevat in een lief, vertrouwd en professioneel voorleesboek.

Voor gastouders

Ben je benieuwd naar een dag bij een gastouder? Breng je je kind binnenkort naar de gastouder en wil je hem/haar voorbereiden door middel van een voorleesboek? Of breng je je kind al naar de gastouder en vind je het leuk als hij/zij over een bekend onderwerp wordt voorgelezen? Hoe dan ook, dit boek:

  • geeft je inzicht in een dag bij de gastouder
  • heeft een duidelijk dagritme
  • stimuleert interactief voorlezen door de rijke illustraties
  • is grappig, lief en realistisch.

De makers

Schrijver: Karlijn Peters

Karlijn Peters is moeder van twee kleine jongens en brengt hen met veel plezier naar de gastouder. Toen haar oudste zoontje ‘s avonds bij het voorlezen vroeg om een boek over Anke; zijn gastouder, vroeg Karlijn zich af of er voorleesboeken zijn over gastouderopvang. Van het een kwam het ander en na maanden hard werken is zij trots op dit mooie boek.

Illustrator: Lydia Hupkes

Lydia is sinds enkele jaren gastouder. Zij verzorgt de opvang van kindjes op een hele liefdevolle en creatieve manier. Dit is echter niet haar enige talent. Zij is namelijk een uitzonderlijke goede tekenares en schilderes. Dit talent mocht niet onopgemerkt blijven en Karlijn wil Lydia met dit boek een springplank geven naar nog meer mooie opdrachten als illustrator.