fbpx

Persbericht

Om de wereld te laten weten dat er nu een kinderboek is over gastouderopvang hebben we een heus persbericht opgesteld. Dat is gestuurd naar landelijke, regionale en lokale kranten en website en magazines gericht op kinderopvang en gastouders.

Hieronder staat het hele persbericht.

Meer dan 30.000 gastouders in Nederland en geen voorleesboek over hun vak. Dat moest er komen, aldus auteur Karlijn Peters. Grappig detail: haar 4 jarige zoontje kwam met het idee!

Gastouders vangen kinderen op in hun eigen huis of in het huis van de ouders. In Nederland worden 118.000 kinderen(*)  opgevangen door gastouders. Zij staan iedere dag weer klaar voor hun opvangkinderen. Ze geven geborgenheid in een kleinschalige opvang en brengen kinderen sociale competenties bij, ze hebben oog voor ieder kind en stimuleren talentontwikkeling. Kortom een echt vak waar je trots op mag zijn. 

Helaas is gastouderopvang nog vaak een ondergewaardeerd vak. Gastouderopvang is het ondergeschoven kindje in de kinderopvang. Om daar wat aan te doen is in november 2018 het eerste voorleesboek over gastouderopvang verschenen: ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’. Want wat bleek, er zijn veel kinderboeken over alledaagse onderwerpen, maar nog geen over gastouders. 

Auteur Karlijn Peters wil met dit boek gastouderopvang in het zonnetje zetten. Iedere gastouder verdient het om een boek over haar vak te hebben, aldus Karlijn! De veiligheid en geborgenheid die de kleinsten in onze samenleving nodig hebben, vinden zij bij gastouders. Een vast gezicht, dat het kind goed kent. Het eerste voorleesboek over gastouderopvang is weer een stap dichterbij naar meer erkenning voor deze vorm van kinderopvang.

Het boek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’ is een voorleesboek met prachtige illustraties. Het geeft op een speelse manier inzicht in een opvangdag en de begeleiding die geboden wordt door de gastouder. De hoofdpersoon, Charlie, speelt graag bij gastouder Anke. Ondertussen leert hij veel en beleefd hij allemaal peuteravonturen samen met de andere opvangkinderen. Leuk voor ouders die hun kindje naar een gastouder brengen of dit overwegen. En natuurlijk voor gastouders om voor te lezen

Het idee komt oorspronkelijk van het vierjarige zoontje van Karlijn, Charlie. Hij vroeg of ze kon voorlezen over Anke, de gastouder waar hij naar toe gaat. Op dat moment was er nog geen voorleesboek over gastouders. Samen met illustrator Lydia Hupkes zijn ze aan de slag gegaan om het eerste gastouderboek te maken. 

Het boek is in eigen beheer uitgegeven door uitgeverij Marlo Publishing. Het is te koop voor 15,95 euro in de webshop op www.marlopublishing.nl of via bol.com

(*bron: ministerie van sociale zaken cijfers mei 2018)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn